Nyhetsarkiv

- Friidrotts-SM 2015

Torneklint besöker Söderhamn

Förbundskapten Karin Torneklint besökte idag Söderhamn inför SM i Söderhamn. Under dagen träffade hon idrottsledare tillsammans med SISU, var med på en medialunch och tog även en rundtur på arenan.

Lokaltidningen gjorde en kort intervju som finns att se online: http://www.helahalsingland.se/sport/friidrott/soderhamn-ar-perfekt

På bilden: Karin Torneklint under SM 2014 i Umeå. Foto: DECA Text&Bild

 

- Stafett-SM 2015

Matbeställning

För gästande föreningar finns det möjlighet att förbeställa lunch.

Pris 60:- inklusive smör bröd, dryck och sallad

 

Lördag Pasta köttfärssås

Söndag Kycklinggryta

 

Vi kan även ordna vegetariskt ​till samma pris

 

Beställning görs klubbvis via mejl till th@turebergfriidrott.se senast 6/5.

- Stafett-SM 2015

Inbjudan publicerad

Nu finns inbjudan publicerad på hemsidan och det är också möjligt att börja att anmäla lag online.

- IUSM 2015

Filmer från USM

HugRunner är en löpare från IF Start som brukar filma många friidrottsarrangemang. Vid årets USM kommer han filma framförallt löpningar, och sedan lägga ut dessa på Youtube. Följ länken i menyn!

- IUSM 2015

Nya trestegsavstånd

Flickorna hoppar i grop 2 (bredvid stavhoppet) som har planka på 10 m och tejpad planka på 9 m och 7 m. OBS ÄNDRINGEN AV PLANKOR!!!

I samband med avprickningen noteras vilken planka som önskas.

- Inne-SM 2015

Flera rekord och en rad personbästan

Av Jonas Hedman

Två mästerskapsrekord, ett svenskt juniorrekord och en lång rad personbästa blev facit av en härlig friidrottshelg i Sätrahall. Till det mest minnesvärda hörde Anna Silvanders 800 m-seger på 2:03.36.

- IJSM 2015

Möt Sveriges bästa juniorer!

Var med och bär fram morgondagens friidrottsstjärnor när de siktar mot högre höjder och snabbare tider under inomhus junior-SM!

Det ser ut att bli riktigt spännande under mästerskapet, några namn och grenar sticker ut lite extra. Bland annat 60m-löparna som alla kommer att tävla vid IEM i Prag; Erik Hagberg, Uppsala IF, i M22, Irene Ekelund, Malmö AI, i F19 och Khaddi Sagnia, Ullevi FK i K22.

- IJSM 2015

Tidsprogram för helgens mästerskap

När anmälningstiden gick ut den 18 februari var det 812 anmälda starter till IJSM i Göteborg till helgen, det innebär en ökning med cirka 100 från ifjol.

Vi ser fram emot två spännande tävlingsdagar som inleds klockan 09.00 lördag den 28 februari. Du hittar tidsporgrammet för båda dagarna här.

Observera att vid åtta eller färre avprickade utgår försöket och finalen springs på finaltid.

- Inne-SM 2015

Sätrahall är dukad för fest

Av Jonas Hedman

Äntligen dags för 08fri. att ta emot friidrottsverige när SM arrangeras för femte gången i Sätrahall och 50:e gången totalt. Två som siktar på guld är Upsalasprintern Erik Hagberg och EM-silvermedaljören Charlotta Fougberg från Ullevi.

- Friidrotts-SM 2015

Handikapp-SM arrangeras parallellt med senior-SM

Nu är det klart!

Till sommaren kommer Söderhamn arrangera handikapp-SM parallellt med senior-SM.Att arrangera handikapp-SM tillsammans med senior-SM har inte gjorts inom friidrotten förut. Förra året gjordes ett lokalt test i Söderhamn att arrangera handikapp-SM parallellt med ungdoms-SM. Det föll väl ut för både förbund och aktiva.- Tittar man på det ur ett helhetsperspektiv blir det mer av en totalupplevelse, säger SM-chef Sören Calleberg.