Nyhetsarkiv

- Inne-SM 2015

Flera rekord och en rad personbästan

Av Jonas Hedman

Två mästerskapsrekord, ett svenskt juniorrekord och en lång rad personbästa blev facit av en härlig friidrottshelg i Sätrahall. Till det mest minnesvärda hörde Anna Silvanders 800 m-seger på 2:03.36.

- IJSM 2015

Möt Sveriges bästa juniorer!

Var med och bär fram morgondagens friidrottsstjärnor när de siktar mot högre höjder och snabbare tider under inomhus junior-SM!

Det ser ut att bli riktigt spännande under mästerskapet, några namn och grenar sticker ut lite extra. Bland annat 60m-löparna som alla kommer att tävla vid IEM i Prag; Erik Hagberg, Uppsala IF, i M22, Irene Ekelund, Malmö AI, i F19 och Khaddi Sagnia, Ullevi FK i K22.

- IJSM 2015

Tidsprogram för helgens mästerskap

När anmälningstiden gick ut den 18 februari var det 812 anmälda starter till IJSM i Göteborg till helgen, det innebär en ökning med cirka 100 från ifjol.

Vi ser fram emot två spännande tävlingsdagar som inleds klockan 09.00 lördag den 28 februari. Du hittar tidsporgrammet för båda dagarna här.

Observera att vid åtta eller färre avprickade utgår försöket och finalen springs på finaltid.

- Inne-SM 2015

Sätrahall är dukad för fest

Av Jonas Hedman

Äntligen dags för 08fri. att ta emot friidrottsverige när SM arrangeras för femte gången i Sätrahall och 50:e gången totalt. Två som siktar på guld är Upsalasprintern Erik Hagberg och EM-silvermedaljören Charlotta Fougberg från Ullevi.

- Friidrotts-SM 2015

Handikapp-SM arrangeras parallellt med senior-SM

Nu är det klart!Till sommaren kommer Söderhamn arrangera handikapp-SM parallellt med senior-SM.Att arrangera handikapp-SM tillsammans med senior-SM har inte gjorts inom friidrotten förut. Förra året gjordes ett lokalt test i Söderhamn att arrangera handikapp-SM parallellt med ungdoms-SM. Det föll väl ut för både förbund och aktiva.- Tittar man på det ur ett helhetsperspektiv blir det mer av en totalupplevelse, säger SM-chef Sören Calleberg.

- Inne-SM 2015

Avprickning i längd 60 minuter före första poolstart

På förekommen anledning förtydligar vi att avprickning för samtliga tävlande i längd ska ske 60 minuter före utsatt tid för första poolstart.

- IJSM 2015

Dags att anmäla dig till IJSM

Det börjar äntligen dra ihop sig och snart är det dags för IJSM i Göteborg!

Om du inte anmält dig/dina aktiva är det dags, anmälningstidengår ut onsdagen den 18 februari. Anmälan kostar 100 kr per gren, beloppen sätts in på Göteborgs Friidrottsförbunds bankgiro 310-3769.

Till anmälan >

Lovisa Lindh: ”En chans att få erfarenhet av större tävlingar” > 

- Inne-SM 2015

Beställ ackrediteringskort till tränare och ledare

Tränare och ledare från medverkande klubbar i mästerskapet erhåller ett ackrediteringskort som ska bäras väl synligt under vistelsen i tävlingsarenan.

Ackrediteringskorten ska beställas klubbvis i förväg via mail till ism@08fri.se - ange namn och ledarfunktion. Varje medverkande klubb erbjuds kvittera ut max lika många kort som antalet anmälda tävlande + 1 (SFIF/TäK). Korten finns för avhämtning i tävlingarnas informationsdisk.

- Inne-SM 2015

Försök och final på 200m och 400m

Svensk Friidrott testar nytt system för vidarekvalificering på 200m och 400m som innebär att de fyra snabbaste från försöken går till final och gör upp om mästerskapsmedaljerna. Läs mer på friidrott.se > startsida > FEB 16 ISM: Nytt kvalsystem.

- IUSM 2015

Varm mat

Vi kan erbjuda varm mat lördag och söndag. Den måste förbeställas och betalas i förväg.

Lördag: Korv stroganof med ris

Söndag: Spagetti med köttfärssås.

Pris: 75:-. Beställning till: borjenordin@telia.com   SENAST 28 FEBRUARI!!