Nyhetsarkiv

- SM 2014

Spjut kval för män utgår

Spjutkval för män kommer att utgå. Final sker på finaltid och grenen är stängd för efteranmälan.
- SM 2014

Omklädning fredag

Tyvärr stänger IKSU Sport kl 19.00 på fredag och omklädning/dusch sker därefter på arenan från kl 19.30 fredag kväll. Duschar finns i callingbyggnaden. All övrig tid finns omklädningsrummen på IKSU. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas att ni har överseende.  
- SM 2014

A och B-pooler stavhopp

För A- och B-pooler gäller att den aktive prickar av sig i den pool denne avser att hoppa i. Avprickning sker 90 minuter innan utsatt tävlingstid för resp. pool.
- JSM 2014

Friidrottssverige kommer till Gävle

Helgen 8-10 augusti står Gefle IF som värd för junior-SM i friidrott. Det är första gången på exakt 25 år som det händer, trots att så många SM-tävlingar har avgjorts på Gunder Hägg Stadion. Den gången, 1989, hette några av de stora stjärnorna Torbjörn Eriksson, Mattias Sunneborn, Frida Johansson, Linda-Marie Mårtensson och Henrik Dagård. Nu är det framförallt ett par namn som lyser med extra stjärnglans: Sprinterlöftet Irene Ekelund och spjuttjejen Sofie Flink, båda med mycket goda meriter på seniornivå.
- SM 2014

Semifinal utgår M 400 meter

Svenska Friidrottsförbundets Tävlingskommitté har beslutat att avsteg kommer att göras från gängse kvalificeringsbestämmelser för män 400 meter. Det gäller när det är 25 st avprickade eller fler. Vid fyra stycken försöksheat går heatsegrare och fyra stycken vidare till final direkt, d v s ingen mellanomgång. Finalseedning sker sedan genom att de fyra heatsegrarna lottas på banorna 3-6, två bästa tider därutöver på banorna 7-8 och sista två tiderna till final på banona 1-2.
- USM 2014

USM och SM för funktionshindrade

Söderhamn står som värd för ungdoms-SM i sommar och senior-SM 2015 – och blir dessutom den första arrangören någonsin som involverar SM för funktionshindrade. Mellan den 8 och 10 augusti 2014 avgörs ungdoms-SM och SM för funktionshindrade i friidrott.
- SM 2014

Susanna Kallur och Ebba Jungmark klara för Friidrotts-SM i Umeå!

Arrangörerna bakom Friidrotts-SM i Umeå kan idag meddela två nya namn i startlistan inför helgens tävlingar: Susanna Kallur och Ebba Jungmark. Susanna Kallur gjorde comeback vid tävlingar i Leksand i lördags: hennes första tävling på fyra år efter många skadebekymmer. Efter att ha avvaktat kroppens reaktion bestämde sig Kallur under måndagen för att starta på SM. - Det är fantastiskt kul för publiken i Umeå, säger SM-chef Anna Jonsson till VK.se.
- SM 2014

Förändring Kvinnor Höjd

Kval för höjd kvinnor kommer att utgå och final sker istället direkt på utsatt finaltid lördag kl 14.40.
- JSM 2014

Välkommen till JSM i Gävle!

Mer information kommer inom kort.  
- SM 2014

Tidsprogram och PM

Nu är tidsprogram och PM publicerat och återfinns via länkarna i menyn till vänster. Det går även bra att klicka direkt på dessa länkar: - Tidsprogram - Tävlings-PM Välkommen till Umeå!